nico21, milczy... :|
MFA ogólnie kilka pytań
Zwiń
X
-
Nie wiem jak wygląda MFA w O I bo jej nigdy nie miałem, ale moge ci opisac jak wygląda komp z wyświetlaczem Maxi Dot w O II.
No wiec funkcji mas zod groma i ciut, ciut Ale te najwazniejsze i najcześciej uzywane to :
1. Chiwlowe spalanie
2. Spalanie na 100 km ( 2 pamięci. Jadna kasuje sie automatycznie gdy auto stoi dłużej niz 2 godziny. druga ksuje sie tylko recznie. Mozesz wiec widzieć ile auto spaliło ci na danym odcinku ale takze ile średnio spaliło np. od chwili zakupu )
3. Srednia predkość
4. Czas od chwili rozpoczęcia jazdy (właczenia silnika)
5. predkość graniczna (mozesz zaprogramowac sobie max. predkość o przekroczeniu której auto będize Cie ostrzegało).
6. Temp. zewnetrzna
7. Mozesz przełaczyć na funkcje radia (jeśli radio jest fabryczne). wówczas na wyswietlaczu bedzies zwidział komunikaty z radia/CD
8. Ustawienia komfortu (ustawienia otwierania szyb bocznych, regulacji lusterek etc.)
i parę innych funkcj io których zapewne zapomniałem napisać w każdym razie ten komp jest mocno rozbudowany.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
W OI na kompie masz
1. Godzinę
2. temperaturę zewnętrzną
3. Spalanie chwilowe
4. Średnie spalanie na 100km
5. Czas jazdy
6 Średnią prędkość
dodatkowo masz dwie pozycję MFA1 i MFA2 ( przełączane poprzez krótkie przyciśnięcie przycisku reset- tego pod spodem )
MFA1 - pokazuje powyższe wartości podczas jednej jazdy - tzn od włączenia samochodu , po kolejnym włączeniu automatycznie się resetuje i zaczyna od początku
MFA2 pokazuje wartości średnie czyli od momentu kiedy sam zresetujesz do następnego resetu
Komentarz
-
Komentarz